Kütür Kütür 5 Kilo Turşuyu Kurarken Ne Kadar Tuz ve Sirke Kullanılmalı
Sofralarımızın vazgeçilmezi vazgeçilmezleri arasında yer alan turşu, birçok farklı yemekle beraber tüketiliyor. Hazır olarak turşuyu satın almayı tercih edenler kadar kendi turşusunu kurmak isteyenlerin de sayısı oldukça fazla… Peki, 5 kilo turşuyu kurarken ne kadar tuz ve sirke kullanılmalı?
Belirli ölçülere göre turşuyu kurmak alacağınız lezzeti daha da arttırıyor. 5 kiloluk sebzeler için turşu kurarken yaklaşık 250 g ile 300 g arasında tuz kullanılması gerekiyor. Bununla birlikte 400 ml ile 500 ml sirke kullanılması da uygundur. Bunun dışında turşuyu hazırlarken dikkat etmeniz gereken farklı detaylar da bulunuyor. 5 Kiloluk Turşu Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Turşu hazırlanırken, önce sebzeleri yıkamak ve doğrulamak gerekiyor. Daha sonrasında bu sebzeleri tuz ile ovmalısınız. Peşinden, sirke ve su karışımı ile üzerini kaplayarak oda sıcaklığında 2-3 gün bekletmelisiniz. Bunu yaptıktan sonra, serin bir yerde turşuyu beklemeye alarak 1-2 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. Peki, bu işlemleri yaparken yani 5 kiloluk turşu kurarken dikkat edilmesi gerekenler nedir? Daha Lezzetli Ve Dayanıklı Turşu Hazırlamanın Yolları 5 kg sebze için yaklaşık %5 ile %6 oranında tuz eklemeniz idealdir. Turşu için her bir litrede bir su bardağı sirke kullanmalısınız. Bu da 5 kiloluk turşular için 2 ile 2.5 litre arasında su ve 400 ile 500 ml arasında sirkeye ihtiyacınız var demektir. Tuz ile iyice olarak sebzeleri karıştırmak, daha fazla suyun çıkmasını sağlar. Bunun üzerine belirtilen miktarda sirkeyi eklediğinizde turşunun lezzeti ve dayanıklılığı artacaktır. Bunların dışında daha lezzetli ve dayanıklı turşu hazırlamanın yolları ve kullanım detaylarını incelerseniz, sebzelerin tamamen suyun içinde kalması gerektiğini de görürsünüz. Bu lezzeti arttırırken küflenme riskini de azaltan bir özelliktir. Doğru miktarda sirkenin kullanılması sayesinde turşunun daha hızlı ve güvenli bir şekilde fermente olması da sağlanır.